10.05.2018

Forsamlingen i Orona godkjenner sammenslåingen med Electra Vitoria, og setter seg som mål å konsolidere seg i Europa

Sammenslåingen vil bidra til å styrke produksjonskapasiteten og avkorte avstanden til store multinasjonale selskaper. Omsetningen øker med 8,13 % i forhold til fjoråret, med en total på 705 millioner euro
Forsamlingen i Orona godkjenner sammenslåingen med Electra Vitoria, og setter seg som mål å konsolidere seg i Europa

Orona, det baskiske selskapet spesialisert på løsninger innen urban mobilitet med sete i Hernani, avholdt i dag den årlige medlemsforsamlingen i sine fasiliteter i Orona Ideo.

I tillegg til å godkjenne årsregnskapet for perioden 2017, ratifiserte forsamlingen sammenslåingen mellom Orona S. Coop. og Electra Vitoria S. Coop., et avsluttende ledd i samarbeidet som startet i 2005 med grunnleggelsen av heisavdelingen til selskapet Mondragón.

Oronas EU-prosjekt: Europa som mål

Den årlige medlemsforsamlingen bestemte også å sette i gang "Oronas EU-prosjekt", som har som målsetning å konsolidere selskapet som den eneste heisaktør i Europa som kan konkurrere med de fire multinasjonale selskapene globalt. I denne sammenheng gjenspeiler fellesprosjektet, i kraft av sammenslåingen, en egen, enestående satsing som har som mål å spre verdiene fra samarbeidserfaringene videre på det europeiske området.

Med Oronas EU-prosjekt, forutser samvirket å vokse dimensjonalt. Dette vil føre til en økning av antall ansatte og av ekspedert utstyr med utgangspunkt i et solid kommersielt nettverk og teknologisk kapasitet, og med Europas største produksjonsanlegg for heiser, dimensjonert for 20 000 enheter.

Resultat 2017: Nøkkeltall sammenlignet med foregående periode

  •  - 705 millioner euro i salg (+8,13 %)
  •  - 408 millioner euro i salg på det internasjonale markedet (58 % total omsetning) (+6,81 %)
  •  - Brutto driftsresultat (Ebitda): 124 millioner euro (+10 %)
  •  - Investeringer 2 % av total omsetning
  •  - Ekspedert utstyr 13 998 (+10,5 %)

 - 4 982 ansatte (+4,58 %)

Xabier Mutuberria, administrerende direktør i Orona: "Vår vurdering av resultatet for 2017 er svært positiv, men det viktige dette året er at Orona har plassert seg i best mulig posisjon for å bli den eneste europeiske aktøren som kan konkurrere med de store, globale, multinasjonale selskapene. Oronas EU-prosjekt vil være grunnleggende for å konsolidere oss blant de fremste europeiske heisleverandørene gjennom innovasjon og jobbskapning. Det fornyede kooperative prosjektet som har utgått av den godkjente sammenslåingen med Electra Vitoria, fremtrer som et viktig steg i retning av å møte fremtiden med en oppdatert satsing på kooperative verdier."

Tilbake til nyheter

Nyhetsarkiv

Konsernkommunikasjon

Pressepakke

Informasjon til media om Orona-gruppen

Last ned [200 kb]